econ.bg Това е едно от измененията на Наредба 18. С друга

...
econ.bg Това е едно от измененията на Наредба 18. С друга
Коментари Харесай

От 1 април касовите бележки от бензиностанциите с разбивка на крайната цена

econ.bg

 

Това е едно от промените на Наредба 18. С друга смяна всеки от нас ще може да ревизира дали направената покупка е записана в Национална агенция за приходите или търговецът се пробва да укрие налози

От 1 април касовите бележки от бензиностанциите ще съдържат подробна информация за детайлите, които образуват цената на горивото, напомни представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров.

Това е едно от промените на Наредба 18. С друга смяна всеки от нас ще може да ревизира дали направената покупка е записана в Национална агенция за приходите или търговецът се пробва да укрие налози.

Касовите бележки от бензиностанциите ще съдържат разбивка на крайната цена по детайли.

" Най-общо казано тя ще фиксира очевидното, че почти половината от крайната продажна цена на литър гориво съставлява налози и акцизи. Касовата записка ще дава информация за разликата сред покупната и продажна цена на горивото ", уточни Бъчваров.

Тъй като в тази разлика са включени и разноските на компанията, да вземем за пример за личен състав, няма да можем да създадем умозаключение каква е крайната облага от нашата покупка, изясни Бъчваров.

На касовата записка обаче ще има QR код, посредством който ще можем да проверим дали тази покупка е регистрирана вярно.

" И, в случай че по някаква причина има разминаване, приложението с един огромен червен бутон ви споделя - подай сигнал ", съобщи още представителят на данъчните Росен Бъчваров.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР